fbpx

Nomad Workspace

På Nørrebro ved Sankt Hans Torv ligger Danmarks ældste fængsel, der stadig er i brug. Det er noget de færreste ved men den er god nok. I den monumentale bygning, der ligger ud til gaden, er der flyttet et kreativt kontorhotel ind side og side med pigtrådshegn og tremmer for vinduerne.
Luna Signe

Luna Signe

Jeg har siden april haft et studio medlemsskab inde hos Nomad Workspace – et farverigt kontorhotel i de mest inspirerende rammer. Jeg havde godt se stedet på de sociale medier, hvor de æstetiske rammer let lod sig fotografere til min begejstring. Jeg følte mig draget af rumdesignet, energien, bygningen, historien og kulturarven. Alligevel skulle der gå knapt 1,5 år før jeg selv fik sat benene i den store overdådige hall med enormt højt til loftet, gamle træbænke langs væggene og et meget smukt blankt stengulv, der ender i en trappe.

Da jeg i foråret tog to måneders fri leg i kalenderen efter en del intensive år og for at se, hvad der sker, når man bare ikke møder ind på job hver dag, så vidste jeg med det samme, at jeg måtte tjekke Nomad ud. Og jeg skulle ikke blive skuffet. Jeg er faldet fuldkommen for det smukke rumdesign, der står så enkelt frem og forfører dine sanser. Man opsluges af rummet, detaljerne, de gamle gulve, sirligt udvalgte designmøbler og selvfølgelig de helt igennem smukke farver, der pryder hvert enkelt rum. Det er for mig en sprække eller et mellemrum, hvor jeg både kan arbejde og føle mig inspireret men samtidig også føler mig i hjemlige og hyggelige rammer.
Nomad Workspace ligger på Blegdamsvej 6 på Nørrebro. Måske ikke en adresse de fleste tænker nærmere over – men der er alligevel nogle, der måske kender adressen af andre årsager end det kreative hus. Og ja, det gør jeg – for jeg er jo en kæmpe historienørd, hvad angår København og særligt Nørrebro.

Bygningen i sig selv er et vildt arkitektonisk monument opført i 1848 og tegnet af den danske arkitekt og formgiver Thorvald Bindesbøll, og står i fin kontrast til de gamle arbejdsboliger i kvarteret. Bygningen har en lang kulturarv, som de færreste egentlig er klar over. Blegdamsvej 6 er Nørrebros gamle arresthus – Blegdamsvejens Arrest, som den hedder. Og selvom de kreative er rykket ind med farvepaletter, designermøbler og espressomaskine, så er Blegdamsvejens Arrest stadig i fuld vigør som et aktivt fængsel. Faktisk er fængslet Danmarks ældste fængsel, der stadig benyttes.

Fra min studio-plads kan jeg kigge ud gennem vinduerne og se de små fængselsceller med tremmer for og gården med pigtrådshegn. Ofte kan du endda høre dem spille bold midt det ellers tæt bebyggede indre Nørrebro. Der kan man da tale om parallelsamfund! Og jeg er pludselig blevet inspireret til at skrive endnu en bog (jf. min første bog Bag De Gule Gardiner – fortællinger fra Nørrebros værtshuse), gå på opdagelse i cellerne, kælderen, gården, toiletter, krogene og tale med gamle betjente, indsatte, viceværter og naboer. Bare liiige få lov at stikke næsen forbi med min nysgerrighed og mit kamera. Nå, men det er jo en helt anden historie.

Nomad Workspace er indrettet og kurateret af Natalia Sanchez, der med brug af varme og støvede farver, mønstrer, kunstværker, tekstiler, lysdesign, egne værker, designmøbler og grønne planter har skabt et yderst interessant hus. Det minder mig på sin vis om den stemning, der hersker på de boutiquehoteller, vi har boet på rundt om i verden. Inspirationen om et kontorhotel kommer blandt andet Ace Hotel og Soho House, der i sig selv er interessante, da de blander forskellige typer af mennesker, inviterer gæster ind og jævnligt holder arrangementer i gennemdesignede, sanselige og hjemlige omgivelser. Og de rammer kunne ikke være bedre for mig og mit nystartede Moro Moro Studio.

Hvis du ikke er medlem, kan du booke en omvisning og se om det kunne være noget for dig. Tiden vil absolut ikke være spildt, da man ikke kan undgå at blive inspireret på vej igennem den smukke bygning. Du kan også tage en kaffe i caféen, der er åbent for alle – medlem eller ikke-medlem – alle hverdage fra 8-17.

NOMAD WORKSPACE
BLEGDAMSVEJ 6
2200 KØBENHAVN N

DEL FORTÆLLINGEN

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Scroll til toppen